Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skansen laddar för Allsångsrekord

Publicerad: 10 juli 2012, 13:52

Loreen får sällskap av två andra eurovisionsvinnare på Skansen ikväll

Ikväll uppträder Loreen på Skansen. Men hon blir inte ensam eurovisionsvinnare att synas från Solidenscenen. Tittarna får även se Charlotte Perelli och norska Alexander Rybak, under vad som är det Allsångsprogram med flest enskilda artister någonsin.


- Charlotte Perelli är här tillsammans med Digiloo-gänget och Alexander Rybak skall göra en egen grej som än så länge är hemlig. De tre vinnarna kommer inte sjunga tillsammans, säger Susanna Jacobsson som är projektledare för Allsång på Skansen på SVT.

Trots att programmet görs från en utomhusscen under den inte alltid helt vädersäkra svenska sommaren så har programmet aldrig behövt ställas in på grund av väder. Samtidigt fylls kvällstidningarna med allt mer larmrapporter om engelskt busväder.

På SVT håller man koll på prognosen noga:

- Enligt vad jag hörde tidigare ikväll skulle det regna mellan 18.00 och 19.00, sen vara uppehåll från klockan 20.00 och därefter bli sämre igen framåt midnatt. Jag följer naturligtvis rapporteringen men det är framförallt teknikerna som håller koll. Men det skall väldigt mycket till för att vi skall ställa in programmet. Det har bara diskuterats en gång och aldrig hänt, säger Susanna Jacobsson.

Lite regnskurar behöver dock inte vara odelat negativt. Under premiärveckan, då det var dåligt väder i stora delar av landet, bänkade sig över 2,3 miljoner för att se programmet.

Förra veckan var det betydligt färre tittare – 1 751 000. Vädret var bättre, och det kan vara en förklaring till varför en del tittare svek.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.