Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skäringer får huvudroll i thriller

Publicerad: 27 januari 2014, 09:08

Foto: Linda Alfvegren

Mia Skäringer spelar huvudrollen som Vera i SVT:s nya dramathriller Ängelby som spelas in i Trollhättan och Vänersborg under våren.


- Vera är en oskuldsfull, varm och jordnära kvinna, som får sitt liv raserat och tvingas börja om, säger Mia Skäringer om sin roll. Historien är mystisk och oväntad vilket tilltalar mig, då man inte kan förutse vad som skall hända eller varför.

Mia Skäringers rollfigur förlorar hon allt i ett slag. Maken lämnar henne, hon förlorar jobbet och villan ska säljas. Hon erbjuds ett kontorsjobb i Ängelby, en liten ort mitt i Sverige. Det blir hennes halmstrå och hon packar in barnen i bilen och ger sig iväg.

Precis innan hon är framme händer det. Hon kör på en pojke. I chock konstaterar hon att pojken är död. Men var det verkligen hon som dödade honom?

Det hela utvecklar sig till en mordgåta med många dimensioner.

Huvudregissör är Molly Hartleb, för manus svarar Johan Kindblom och Tomas Tivemark. Ängelby produceras av Tre Vänner/Svensk Filmindustri i en samproduktion mellan SVT, Tre Vänner/Svensk Filmindustri och Film i Väst. Serien sänds i tolv delar i SVT1 med planerad premiär under hösten.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.