Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skarp lansering av Bonniers nya videoerbjudande

Publicerad: 8 september 2015, 13:58

Bonniers videoannonsplattform är igång.

Foto: Pressbild

De första kampanjerna har nu rullat ut via Bonniers videoannonsplattform Woo. Fyra publicister är med från start, men plattformen kan vara aktuell för alla koncernvarumärken.


Ämnen i artikeln:

DigitaltAnnonseringAnnonserOnlinevideo

Woo är en videoallians bestående av välkända publicister. Projektet sjösattes i våras med Nicklas Norrby, tidigare försäljningschef för TV4:s mediebyrågrupp, som ansvarig. Nu har alliansen sjösatt sina första kampanjer i webb-tv hos Dagens Nyheter, Dagens industri, Expressen och TV4 Play.

– Vi erbjuder marknaden Woo-paketeringen där annonsören genom en kampanj når hela alliansens videoräckvidd.  Men annonsörerna kan fortfarande köpa styrning mot en specifik publicist. 100 procent av publicisternas webb-tv-lager ligger i Woo, säger Nicklas Norrby till Resumé.

Några nya säljare kommer inte att rekryteras. Produkten säljs via webb-tv-aktörernas egna försäljningsavdelningar.

– Vi låter TV4-gruppens säljkår sälja hela Woo-paketeringen. Men respektive publicist kan också sälja sin egen del. Anledningen till detta är för att vi vill göra produkten mer kundorienterad. Det ska vara en kundkontakt hela vägen.

Bonnier har byggt ett automatiserat system i betaversion där annonsörerna själva kan boka och följa upp annonser.

– Köp kan göras enligt traditionell manuell hantering, men också via vårt nya system. I steg ett har vi lanserat systemet för de kunder som har avtal med de fyra publicisterna redan idag och de kan här följa hela trackingprocessen. Vi kommer löpande att utveckla detta i dialog med köparna och kunderna och välkomnar all feedback för att vidareutveckla betaversionen som nu finns.

Hur många annonsörer har kommit in?

– Det jag kan säga är att flertalet av de stora annonsörer som vi har inom Bonnier redan har bokat eller visat intresse.

Ska HD-Sydsvenskan och andra Bonnier-varumärken med?

– Vi har pågående dialoger med alla inom Bonnier som jobbar med rörlig bild. Vi jobbar med tekniska integrationer och annat för att få med fler.

Nicklas Norrby vill inte kommentera intäktsmål för Woo.

Bonnier har även lanserat det digitala displayannonsnätverket Bonnier Ad Network, som drivs av Expressen/Bonnier News. Här kan annonsköparna utnyttja hela Bonniers digitala räckvidd för displayannonsering.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.