Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skavlan fälls för Anna Wahlgren-intervju

Publicerad: 15 april 2013, 12:55

[UPPDATERAD] Granskningsnämnden har fällt SVT:s Skavlan för bristande opartiskhet. Nämnden anser att Anna Wahlgren i programmet kom med "allvarliga anklagelser" mot sin dotter.


Ämnen i artikeln:

Anna WahlgrenSkavlan

Det var i februari som Anna Wahlgren gästade Skavlan för att prata om sin dotters, Felicia Feldt, bok "Felicia försvann".

I programmet, som fick mycket stark kritik från såväl kulturpersonligheter som på sociala medier, påstod Anna Wahlgren att dotterns barndomsskildring egentligen är skriven av Felicia Feldts far, som är den som anmält inslaget till granskning.

Granskningsnämnden skriver att ”allvarliga anklagelser mot en klart utpekad person utan att något bemötande eller kommentar från den utpekade redovisades i samma program”och konstaterar att programmet därmed strider mot kravet på opartiskhet.

– Vi gjorde en annan bedömning än granskningsnämnden säger Mathias Engstrand, programchef och ansvarig utgivare för Skavlan. Vi tyckte att vi hade täckt upp alla möjligheter till genmäle, men nämnden kom fram till en annan slutsats. Det är bara att acceptera.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Anna WahlgrenSkavlan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.