Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skavlan frias för Åkesson-intervjun

Publicerad: 23 april 2015, 13:38

Jimmie Åkesson och Fredrik Skavlan under intervjun i mars.

Foto: SVT

Den norska motsvarigheten till Granskningsnämnden har tagit emot över 3 600 klagomål efter Fredrik Skavlans intervju med Jimmie Åkesson. Nu har Kringkastingrådet beslutat att inte fälla programmet.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonFredrik SkavlanSVTNRK

Beslutet var inte enhälligt. Två av Kringkastingrådets 14 medlemmar ville att nämnden skulle göra ett kritiskt uttalande mot programledaren för att han visat respektlöshet mot SD-ledaren, rapporterar TT.

I ett uttalande skriver nämnden att de räknar med att det norska tv-bolaget NRK tar till sig kritiken som kommit fram efter det omdebatterade programmet som sändes för snart en månad sedan.

I Norge har de mest frekventa klagomålen handlat om att Fredrik Skavlan ska ha "varit aggressiv" mot Jimmie Åkesson och att intervjun brast i journalistisk kvalitet.

Även svenska Granskningsnämnden har fått in flera anmälningar mot "Skavlan" efter sändningen i SVT, men de har ännu inte meddelat något beslut.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.