Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skivbolaget stoppar Busta Rhymes

Publicerad: 15 maj 2008, 14:37

Busta Rhymes får inte vara med i kvällens Debatt. Stjärnans skivbolag säger nej. Men debatten om den svenska polisens knarkspaning blir av ändå.


Skivoblaget stoppar den Sverigeaktuella rapstjärnan Busta Rhymes från att vara med i SVT:s Debatt. Busta Rhymes ville vara med i programmet för att göra ett inlägg i debatten om den svenska polisens knarkspaning mot besökande artister. Och igår sade Janne Josefsson till Resume.se att han räknade med den Sverigeaktuella rapstjärnan i programmet, men han lade även in en brasklapp för att skivbolaget skulle kunna sätt stopp för en medverkan. Vilket de nu alltså gör.

– Både hans svenska och internationella skivbolag har enats om att han inte ska vara med. De vill inte att Busta Rhymes snackar om de här sakerna överhuvudtaget, säger Manne Fridell, researcher på Debatt, som tog emot beskedet i går, till Expressen.

Debatten mellan konsertarrangörens Anna Mourou och polisen kommer att bli av ändå.

Edit: Anna Mourou, presschef för O&P Productions anser att hela historien fått alldeles för mycket uppmärksamhet.

– Debatt undrade om vi kunde fixa någonting med Busta Rhymes i anslutning till att jag skulle komma dit och diskutera den här frågan. Vi sade att vi skulle undersöka det. Men nu blev det inte så.

Hon poängterar att det aldrig varit fråga om att Busta Rhymes skulle vara med och debattera i själva
programmet.

Anna Morou vill vidare framföra att hon inte har pratat med Janne Josefsson inför programmet och att han därför inte borde uttala sig om vad hon tycker i narkotikafrågan.

Läs även: "Vi räknar med Busta Rhymes i Debatt"

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.