Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skojade om Kronérs utseende – nu anmäls Solsidan

Publicerad: 11 december 2012, 07:31

Lasse Kroner

Foto: Pressbild TV4

Skämtet om Lasse Kronér utseende fick Solsidan-tittarna att ilskna till. Nu anmäls programmet till Granskningsnämnden. Lasse Kronér själv tar lätt på saken.


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenSolsidanTV4

Det var i det sjätte avsnittet av den populära tv-serien som karaktären Mickan  TV4:s populära tv-serie "Solsidan" levererade den här repliken om en man på Facebook:

”Han är ju inte ens snygg, han ser ut som en smal Lasse Kronér.”

Skämtet ansågs "osmakligt" och nu anmäls "Solsidan" till Granskningsnämnden. Det skriver Aftonbladet. Huvudpersonen själv, programledaren Lasse Kronér, tar det hela med ro.

– Vilken otroligt söt människa som har anmält. Den personen måste ha världens största hjärta. Jag blir rörd av omtanken, säger Lasse Kronér till Aftonbladet.

Lasse Kronér hävdar själv att ingen tv-produktion skulle syfta till att förnedra.

– När jag började med tv så gjorde vi ganska mycket trash där vi slog uppåt med humorn. Så jag ser det som en självklarhet att något stort och folkligt slår på dem som är starka nog att klara det. Det blir ingen humor om man slår på dem som inte kan ta det, säger han till Aftonbladet.

”Solsidans” manusförfattaren Jesper Harrie har förståelse för anmälan:

– Man får ha respekt för att folk tycker olika och kan bli upprörda över
vissa skämt. Det är bra att vi har en diskussion om det, säger han.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.