tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sky News ber om ursäkt efter makabert inslag

Publicerad: 21 juli 2014, 14:20

Inslaget där Colin Brazier går igenom offrens tillhörigheter

Foto: Skärmdump från Youtube

I ett nyhetsinslag rotade Sky News reporter Colins Braziers bland kraschande MH17:s bagage. Direktsändningen skapade tittarstorm mot mediehuset som nu ber om uräskt.

Ämnen i artikeln:

UkrainaSkySky News

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


På söndagseftermiddagen rapporterade Colin Brazier live från olycksplatsen där MH17 störtade i östra Ukraina. En krasch som tog livet av 298 människor.

I inslaget nämner Colin Brazier att det är ett känsligt beslut att visa tillhörigheterna från de avlidna i kraschen och påpekar att man valt att inte visa de döda kropparna från MH17. Han går igenom guide-, barnböcker, tax-freevaror innan han börjar rota i en väska som tros tillhöra ett barn och avbryter sig själv.

Inslaget har väckt starka reaktioner och en kritikstorm mot Sky News. Medieprofessorn Joe Watson har beskrivit händelsen som "ett hemskt ögonblick för journalistiken"

En taleskvinna från Sky News kommenterade händelsen sent i går kväll, skriver The Guardian:

"Tidigare i dag när Colin Brazier rapporterat från platsen där MH17 kraschade reflekterade han över den mänskliga tragedi som händelsen skapat. Han visade publiken innehållet i ett av offrens väskor. Colin förstod genast att det var opassande vilken han också sade i sändning. Både Colin och Sky News ber om ursäkt för allt lidande det här kan ha orsakat."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev