lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sky och BT i rättighetssamarbete

Publicerad: 15 december 2017, 13:16

Foto: Mostphotos

De brittiska tv-aktörerna Sky och BT har tecknat ett avtal om att dela på rättigheterna till Champions League och Premier League.

Ämnen i artikeln:

SkyChampions LeagueSporträttigheterPremier League

FT

Fredrik Thambert


I februari ska sändningsrättigheterna till Premier League upp till förhandling igen. De senaste åren har priserna stigit markant, och utvecklingen ser ut att fortsätta när digitala jättar som Facebook och Amazon kan komma in och buda på rättigheterna. Som ett led i den utvecklingen väljer nu tv-bolaget Sky och operatören BT (som också äger rättigheter till Champions League och Premier League) att slå sina påsar ihop.

Dealen konstrueras så att Sky får tillgång till BT:s matcher medan BT får tillgång till kanalerna Sky Sports, Sky Atlantic och Sky Cinema.
– Många techföretag kommer in på marknaden med stora budgetar och förändrar den i grunden. Vi måste försäkra våra kunder att de får det bästa urvalet, säger Marc Allera, chef för BT Consumer, till BBC.

De båda bolagen har konkurrerat om rättigheterna i flera år. Sedan 2012 har BT lagt 3,5 miljarder pund för att få kunna sända toppfotbollen.
– Rättigheterna ska förnyas snart och det här är ett försök från båda bolagen att minimera skadorna om de skulle förlora viktiga avtal. Det gör också att de kan vara lite mindre aggressiva i sin budgivning, säger Richard Broughton, analytiker på bolaget Ampere, till BBC.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev