Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Slaget om sporttittarna

Publicerad: 22 september 2010, 08:56

(RÄTTAD VERSION) Viasat har jublat över sina erövrade Premier League-rättigheter. I lördags drabbade de samman ordentligt med Canal plus som lanserade nya Hockeylördag. Resume.se fick fel siffror i en tidigare version – nu publicerar vi ett nytt diagram som visar att kampen om tittarna var relativt jämn.


Ämnen i artikeln:

ElitserienViasatCanal PlusPremier League

I diagrammet är den gula kurvan Canal plus sportkanaler sammanlagt (där Sport 1 står för huvuddelen) och den blå kurvan är Viasats sportkanaler sammanlagt.

I lördags, då kanalerna gick emot varandra med full tablå – Viasat med Premier League och franska ligan, Canal plus med Elitserien och La Liga – var det i princip jämnt skägg.

Canal plus har i flera undersökningar sett att Elitserien i ishockey är en starkare produkt än Premier League och har därför valt att lägga två  Elitseriematcher i rad på lördagarna, för att vinna kampen mot Viasats Premier League-program.

– Det är bra drag kring hockeyn nu, säger Mats Örbrink, programdirektör på Canal plus, till Expressen.

Viasats sportchef Per Tellander är nöjd med siffrorna och konstaterar att Viasat bitvis låg över Canal plus i tittande under Premier League-sändningarna.

Resume.se beklagar att vi publicerade ett felaktigt diagram tidigare i dag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.