Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Släng dig i väggen Skavlan!

Publicerad: 23 januari 2009, 07:19

SVT importerar en av Norges populäraste programledare Skavlan. Norska public-servicebolaget NRK gör en betydligt mer vågad värvning. Turbonegros grundare och basist Happy Tom, Thomas Seltzer, gör tv-debut med eget debattprogram.


Ämnen i artikeln:

NRK

Trygdekontoret, socialkontoret på svenska, ska fokusera på populärkultur och tillsammans med en panel ska Seltzer fördjupa sig i frågor som vanligtvisa inte finns med i tv. Exempelvis ska man hitta svar på vilken musikgenre som är mest i otakt med miljödebatten och om Norge i grund och boten är ett maritimt Österrike.

– Trygdekontoret ska vara som ett populärkulturellt fyrtorn i nattdimman men samtidigt som en rökmaskin under en stjärnklar himmel, säger han till Dagbladet men påpekar samtidigt at det inte är ett humorprogram.

Thomas Seltzer är 39 år och bildade Turbonegro 1989. I norsk media beskrivs han som bandets chefsideolog. Senast i förra veckan deltog han i en – intressant - kulturdebatt där författaren Bendik Wold hävdade att Seltzer sviker medelklassen när han sågar den norska indierocken.

Seltzer är också den som drar in mest pengar på Turbonegro genom att äga majoriteten bandets låträttigheter.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

NRK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.