Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Slår tillbaka med beSKED

Publicerad: 3 december 2010, 14:57

Kanal 5 offentliggjorde nyligen storsatsningen med Uri Geller. Han har ifrågasatts en hel del under årens lopp. Men Kanal 5 slår tillbaka: – Han visste inte att vi skulle äta på Fredsgatan 12 och ändå lyckades han böja skedar där, säger Sara Goldensohn, avgående utvecklingschef på Kanal 5.


Ämnen i artikeln:

Uri Geller

Uri Geller. Foto: Kanal 5.

Sara Goldensohn. Foto: Resumé.

Den gamle utbrytarkungen, skribenten och föreläsaren  James Randi  har haft en fejd med Uri Geller många år.

James Randi har i olika filmer visat hur Uri Geller går tillväga för att böja skedar med mera. Och i amerikanska Tonight Show 1973 blev Uri Geller tagen på sängen då programledaren valt vilka föremål han skulle trolla med, bestick från Carsons egna hem, i stället för att Uri fick använda sina egna bestick.

Uri Geller har turnerat i 17 länder med sin show på sistone och Sverige står näst på tur, där Kanal 5 med hjälp av sitt nya produktionsbolag Snowman producerar något som kan liknas vid ett Idol för mentalister.

Och Kanal 5 slår tillbaka mot Uri Gellers belackare:

– Jag har träffat honom så mycket och suttit på så många restauranger med Uri Geller. Och jag kan inte förklara vad han gör, säger Sara Goldensohn, utvecklingschef på Kanal 5, som efter tio år avgår vid årsskiftet.

Jo, men James Randi anser att han preparerar föremålen i förväg?
– Jag tog med Uri Geller till Fredsgatan 12 senast. Han böjde tjocka skedar som tillhörde restaurangens bestickutbud. Men jag hade inte berättat för honom vart vi skulle gå. Så det fanns ingen möjlighet att han skulle kunnat förbereda det hela.

Hon räknar med att folk kommer att bli väldigt förvånade då man ser showen.

Blev inte personalen på Fredsgatan 12 sur om han gjorde sönder besticken?
– De var lika fascinerade som jag.

Hon menar att hon redan för tre år sedan såg en trend kring just olika magikerformat. Just Uri Gellers format, som bland annat gått tre säsonger i Holland, gjorde henne helt betagen:

– Jag tycker att det är ett superspännande format.

Det är inte bara Uri Geller Show som är hett på magikerfronten. BBC gör en nylansering av The Magicians i januari. Sony tycks också vara på gång med formatet Impossible, enligt uppgift.

James Randi är kanske allra mest känd för att han är beredd att betala en miljon dollar till den som kan bevisa ett paranormalt, ockult eller övernaturligt fenomen. Än så länge har han fått behålla pengarna.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Uri Geller

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.