Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Slutgiltigt nej till SD

Publicerad: 13 september 2010, 18:22

Tidigare sade SVT nej till Sverigedemokraternas medverkan i partiledardebatten. Men beslutet skulle omprövas närmare valet. Nu står det dock klart att nekandet kvarstår.


Ämnen i artikeln:

Val 2010SVTSverigedemokraterna

I början av sommaren kunde Resume.se avslöja att SVT bestämt sig för att porta SD från partiledardebatten, som brukar locka storpublik. Men programdirektören Jan Axelsson stängde inte dörren helt och hållet för partiet.

- Vi har en hög tröskel, men uppstår nya förutsättningar kan vi ändra oss, sade han till Resume.se.

En viktig anledning till beslutet var att SD låg och pendlade kring fyraprocentstrecket, och att de inte var lika tongivande i debatten som Ny demokrati var på 90-talet.

Men även om vissa opinionsmätningar nu visar att partiet är på väg in i riksdagen står SVT idag fast vid sitt beslut, uppger Rapport. Det blir endast de sittande riksdagspartierna som får delta, främst på grund av att de ska kunna stå till svars för sitt agerande under den gångna mandatperioden.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.