Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Småkronornas guldtränare blir expertkommentator

Publicerad: 29 april 2013, 07:57

Foto: Scanpix

Roger Rönnberg ledde det svenska juniorlandslaget till sitt första VM-guld på 31 år. Nu blir han expertkommentator i TV 4.


Ämnen i artikeln:

TV4

Roger Rönnbergs främsta merit är att han som förbundskapten förde det svenska juniorlandslaget till guld i junior-VM 2012. Nu har han fått uppdraget att arbeta med TV4:s sändningar från ishockey-VM under de närmaste tre åren.

– Jag ser fram verkligen emot att få jobba med VM tillsammans med TV4-gänget de närmaste åren. VM-uppdraget kommer att bli ett perfekt komplement till mitt uppdrag som tränare i Frölunda. Jag har redan börjat fundera på hur jag skulle vilja utveckla min roll som expert i TV-rutan, säger Roger Rönnberg.

– Roger är en drömvärvning för oss. Med sin framtoning och hockeykompetens kommer han definitivt att bli en tittarfavorit. Nu har vi en grym uppställning experter med bland andra Niklas Wikegård, Leif Boork och Roger Rönnberg, säger Jens Tolgraven projektledare för hockey-VM i TV4.

Rönnberg var förbundskapten för juniorlandslaget under tre säsonger. Dessförinnan var han tränare för Luleå i elitserien i fem säsonger. Från och med i höst kommer Rönnberg att träna elitserielaget Frölunda. Ett uppdrag som han framöver ska kombinera med VM-bevakning för TV4:s räkning.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.