onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Smög in reklam i tv-program – SVT hotar stämma produktionsbolag

Publicerad: 27 oktober 2016, 06:28

"En Klassiker" ett av programmen där smygreklam ska ha förekommit

Tog emot hundratuseltals kronor för att smyga in företags reklam i SVT, Så många miljarder vill Snapchat ta in inför noteringen och så mycket jobbar marknadsförare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

SmygreklamProduktionsbolagSVTSnapchatAppleNetflixTVTv-branschen

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Smög in reklam i SVT
Produktionsbolaget Road Runner ska ha tagit emot hundratusentals kronor från olika företag i utbyte mot exponering i SVT. Nu överväger SVT att stämma bolaget.

– Det här är väldigt, väldigt allvarligt, säger programchefen Mikael Österby till SVT.
Den otillåtna reklamen ska ha förekommit i tre säsonger av ”En klassiker”, ”En tysk, en fransk och husman” samt i ”Tidsoptimisterna”, som skulle ha haft premiär tidigare i höst men som stoppades på grund av anklagelserna om produktplacering.

”Den här situationen är så klart både tråkig och allvarlig. Både för oss som företag och för mig som person”, skriver produktionsbolagets chef William Diskay i ett mejl till SVT.

Medieanalytiker: Slagträ för public service-kritiker
Medieanalytikern Olle Lidbom menar att smygreklamen rubbar förtroendet för SVT.

– Förtroendet är SVT:s grundkapital. Därför är det väldigt graverande att bolaget inte har bättre koll på sina underleverantörer. Man måste hitta ett bättre sätt att skydda sig mot avtalsbrott, säger Olle Lidbom till SVT.

Vad kan det här innebära på längre sikt för public service?
För public service-kritiker är det här perfekt ammunition. SVT spelar högt med sitt förtroende och sitt oberoende.

Uppgifter: Snapchat vill ta in 35 miljarder
Det har surrats om Snapchats börsnotering under en längre tid. Nu rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg att moderbolaget Snap inför noteringen vill ta in 4 miljarder dollar, motsvarande 35 miljarder kronor, till en värdering på mellan 25-35 miljarder dollar – motsvarande 222 miljarder respektive 311 miljarder kronor. Det uppger källor med insyn i affären till nyhetsbyrån.  


Så mycket jobbar marknadsförare
Marknadsförare är ett flitigt släkte. Åtminstone om man får tro en ny studie från mjukvaruföretaget Workfront. Enligt rapporten snittar de på 45,9 timmar i veckan jämfört med de 45,1 timmar deras kollegor utanför branschen jobbar. Än värre är det med lunchen, mer än häften 54 procent uppger att de tar mindre än 30 minuters lunchpaus varje dag. Hela 30 procent uppger att de bara tar en kvart. Det skriver AdAge, som tagit del av studien.  

Apple lanserar tv-guide – utan Netflix
Apple planerar att släppa en ny version av sin tv-guide under sitt kommande produktevent i Kalifornien. Genom att aggregera djuplänkar vill Apple göra det lättare för användarna att hitta videoinnehåll utan att söka med ljus och lykta. Enligt branschkällor kommer Netflix att lämnas utanför guiden. Det rapporterar Recode.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev