Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Snacka om nyheter" till Kanal 9

Publicerad: 28 maj 2008, 08:35

Långköraren Snacka om nyheter som sändes i SVT under åtta år kommer nu tillbaka – i Kanal 9. Vem som blir programledare är ännu inte bestämt. – Det finns en liten pool av satiriker som funkar, säger programchefen Lars Beckung till Resume.se.


Lars Beckung är programchef på Kanal 5 och Kanal 9. Foto: Andreas Elgstrand.

"Snacka om nyheter" är ett format som gått på BBC i många år under namnet "Have I got News for You". SVT köpte rättigheterna 1995. Stellan Sundahl var programledare fram till sin död 1999 då Sven Melander tog över. 2003 slutade SVT visa programmet, som nu återuppstår i Kanal 9.

Inspelningarna har inte börjat och man vet inte vem som kommer att bli programledare. Enligt Lars Beckung är det inte så många som är aktuella.

– Ser man på parlamentet så är det bra komiker. Men det är en annan sak att vara nyhetssatiriker, det är en annorlunda form av underhållning. Men det finns några, säger han till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.