Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SNL-profilen om sitt svenska produktionsbolag

Publicerad: 14 maj 2013, 10:01

Amy Poehler.

Foto: Colourbox.

Skådespelerskan Amy Poehler är känd bland annat från humorshowen Saturday night live, tv-serien Parks and recreation och filmer som Baby Mama och Blades of glory. Nu har hon och hennes bror Greg startat ett produktionsbolag i Sverige, med namnet Syskon. Tillsammans med FLX gör de TV4:s nya internationella humorserie ”Welcome to Sweden”.


Ämnen i artikeln:

TV4Welcome to Sweden

Greg Poehler, som är upphovsman till ”Welcome to Sweden” och har huvudrollen, är debutant. Amy Poehler, känd från ”Saturday night live”, har rollen som exekutiv producent.

– Jag är så glad över att få jobba med min begåvade bror Greg och de  utmärkta svenska skådespelare som har valt att vara med oss i detta  projekt. Förhoppningsvis hjälper detta till att slutligen bestämma vem  av oss som är våra föräldrars favorit, säger Amy Poehler, enligt TV4.

”Welcome to Sweden” är Greg och Amys första samarbete i det nystartade produktionsbolaget Syskon.
- Jag är överlycklig att få arbeta med alla som är involverade och över  att skapa vad vi hoppas ska bli en unik, internationell serie. Men mest  av allt är jag glad över att äntligen kunna börja dra nytta av alla  mina märkliga erfarenheter av Sverige, säger Greg Poehler.

”Welcome to Sweden” är en humoristisk betraktelse av Sverige – på engelska. Den handlar om en amerikan som blir kär i en svenska och som bestämmer sig för att följa med henne till Sverige. I rollistan finns  bland andra Greg Poehler som amerikanen Bruce, Josephine Bornebusch som  flickvännen Emma och Lena Olin och Claes Månsson som hennes föräldrar.  

Serien är ett samarbete mellan TV4, Amy och Greg Poehler, FLX och  Entertainment One.

Inspelningarna sker nu. Serien består av tio halvtimmar som ska sändas 2014.

Manus: Greg Poehler, Niclas Carlsson, Josephine Bornebusch och Peter Arrhenius
Regi: Calle Åstrand
Producent:
Benjamin Thuresson
Exekutiva producenter:
Amy Poehler och Greg Poehler (Syskon), Fredrik Arefalk (TV4), Carrie Stein (Entertainment One) och Felix Herngren (FLX), med flera.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Welcome to Sweden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.