Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Söderling lyfter Eurosport

Publicerad: 3 juni 2009, 14:39

Tennisfeber! En final i Franska Öppna på söndag med Robin Söderling, betyder sannolikt att Eurosport sätter nytt tittarrekord.
MMS-statistiken har inte sagt hela sanningen.
– Många ser matcherna på jobbet, säger Martin Alarik, presschef på Eurosport.


Ämnen i artikeln:

Eurosport

Eurosport når numera sällan upp till de relativt höga tittarnivåerna som var vanliga när kanalen ingick i Comhems basutbud.  
Sedan kanalplatsen togs över av TV4 Sport, har Eurosport haft svårt att nå över 100 000-strecket. Senaste året har det bara skett ett par gånger.
Toppnoteringen är fotbollslandskampen Österrike-Sverige i februari som sågs av 185 000 tittare.

Men med Robin Söderlings framfart i Franska Öppna i Paris, öppnas också möjligheten att sätta nya rekord. Söderlings utklassning av ryssen Nikolaj Davydenko i kvartsfinalen sågs av 81 000 tittare.
Men det är en siffra som enligt Martin Alariks, presschef på Eurosport, bedömning rymmer ett stort mörkertal.
– Det är en match som gick mitt på dagen och många såg på jobbet, vilket också innebär att vi missar en massa tittare i MMS-statistiken som utgår från tittandet i hemmet. Vi har också en hel del tittande på webben, på Eurosport Player, som inte mäts av MMS.

Fredagens semifinal spelas på fredag klockan 13.00, och drabbas sannolikt av samma effekt, trots att många arbetsplatser har halvdag inför lördagen som är Sveriges nationaldag.
– Men på söndag laddar vi för nytt tittarrekord. Det är bara att hålla tummarna för att Söderling spelar lika bländande som han gjort hittills. Vi är inne i en bra period just nu och hade även fina siffror under Girot.

Söderling-effekten har i alla fall redan slagit igenom på webben, på eurosport.se
– Vi satt nytt rekord i sidvisningar i går: 680 000. Det gamla låg på 300 000. Vi hade drygt 52 000 unika besökare under dagen, tidigare rekordet var 21 000, säger Marin Alarik.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Eurosport

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.