Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Söderlings framgångar har börjat skörda”

Publicerad: 13 juli 2010, 10:27

Imorgon kväll möts Robin Söderling och Andreas Vinciguerra i Swedish Open-tennisen i Båstad. Trots sommarhettan hoppas TV4 Sport att mellan 50 – 100 000 personer ska bänka sig framför teven.


Ämnen i artikeln:

TV4Robin Söderling

– Söderlings framgångar har börjat skörda intresse nu. Sverige har länge törstat efter en toppspelare i världstennisen och nu har vi äntligen fått det, säger Elin Ahnberg som är projektledare på TV4 Sport.

Gårdagens match mellan svensken Andreas Vinciguerra och tysken Daniel Brands lockade bara 22 000 tittare till TV4 Sport enligt MMS. Elin Ahnberg skyller det på värmen och den eventuella sportmättnaden som råder efter att fotbolls-VM är över. Men imorgon kväll möter han Robin Söderling, listad som nummer sex på världsrankingen, och då hoppas hon på bättre siffror.

– Det är svårt att uppskatta så här på förhand, men blir det mellan 50 - 100 000 är vi jättenöjda. Det beror lite på hur mycket uppmärksamhet som matchen får på förhand och hur vädret blir, säger Elin Ahnberg.

Den stora matchen är förstås finalen. Elin Ahnberg hoppas på att Robin Söderling ska ta sig dit.

– Det vore jättebra tv-mässigt om han gör det, och då kan vi räkna med ett stort publikintresse, säger hon.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV4Robin Söderling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.