Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sökes: "Snygg cancerpatient"

Publicerad: 30 september 2010, 16:29

Meter söker en person under 50 som lider av en dödlig, obotlig sjukdom för medverkan i en dokumentär. Enligt bolagets specifieringar får hon gärna vara en vacker kvinna, kanske en fotomodell.
– Jag blev alldeles matt. Allra först trodde jag att någon skämtade, säger Ulf Torstensson överläkare i Skellefteå till Journalisten.se


Ulf Torstensson är en som kontaktades av produktionsbolaget i deras jakt på medverkande i en kommande dokumentär.
Den ska handla om personer som varit med om stora förändringar i livet.

Meter skickade ut ett brev där följande text ingår:

"Han eller hon har gärna varit mycket framgångsrik eller lovande inom sin bransch tidigare, kanske vacker kvinna som haft en karriär som fotomodell,"

Till Journalisten.se framför Ulf Torstensson kraftig kritk mot programidén. Enligt honom borde inte journalister söka efter personer som ska passa till en förutbestämd idé. De borde beskriva verkligheten.
– Det är bara korkat med sådana detaljerade specifikationer, säger Ulf Torstensson till Journalisten.se

Hella Mörner som sitter i redaktionen för den kommande dokumentären försvarar sig med att många som de kontaktat varit positiva till idén och tycker att det är ett viktigt ämne.

När man söker deltagande till en dokumentär måste man jobbe just så som Meter har jobbat enligt Hella Mörner.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.