Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Solen stal tittare från alla kanaler

Publicerad: 2 juni 2008, 10:23

Söndagen var en sportintensiv dag med en avgörande OS-kvalmatch i handboll, sista träningslandskampen inför fotbolls-EM och TV3:s dokumentär om Zlatan Ibrahimovic. Men tittandet blev inte särskilt högt.


Helgens enda vinnare i sportsammanhang var Sanna Kallur som gjorde en stark säsongspremiär i Golden League på Olympiastadion i Berlin. Men få tittade – 200 000 såg loppet i TV4 som startade en tung sportsöndag ur svenskt perspektiv.

Kanske är en del av förklaringen att termometrarna över hela landet närmade sig 30-strecket. För det var inte många som bänkade sig framför tv-apparaterna. I TV3 fortsatte sportsöndagen vid 16-tiden med träningslandskampen på Råsunda mellan Sverige och Ukraina – den sista och kanske viktigaste innan nästa helgs EM-start. 490 000 såg första halvlek, andra halvlek sågs av 705 000. Sverige förlorade.

Direkt efter fotbollen spelade herrarnas handbollslandslag en avgörande OS-kvalmatch mot Island. 540 000 såg den matchen – som Sverige förlorade. SVT sände matchen som fortsatte förbi klockan 20 då TV3 försökte återta de sportintresserade tittarna – Renée Nybergs dokumentär om Zlatan Ibrahimovic drog 490 000 tittare. En bra siffra för en egenproducerad dokumentär i TV3 men svagare med tanke på det massiva intresset kring Zlatan och sändningstiden. Exakt 50 procent av dessa tittare var för övrigt kvinnor, vilket är en betydligt högre procentsats än för de andra sportsändningarna.

Sporttittandet blev ändå något högre, totalt sett, under kvällen – men allt krockade klockan 20. TV4-Sporten sågs av 415 000 klockan 20. En halvtimme senare starade Sportspegeln i SVT, då tittade 470 000.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.