Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Solsidan hårdlanseras internationellt

Publicerad: 30 mars 2010, 13:32

Felix Herngrens succéserie Solsidan i TV4 har redan exporterats till Finland och Norge. Avsitten har översatts till engelska och ska nu hårdlanseras på tv-mässan i Cannes. – Vi hoppas kunna exportera Solsidan till tre, fyra europeiska länder till och sälja manus till USA, säger producenten Kerstin Andersson på produktionsbolaget Jarowskij.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenSolsidanJarowskij

Solsidan-gänget. Foto: TV4.

Tv-mässan i Cannes börjar 12 april och Jarowskij är taggade till tänderna för att sälja Solsidan internationellt. Tidigare har man lyckats exportera den hyllade humorserien till YLE i Finland och TV2 i Norge. Nu hoppas man på försäljning till fler europeiska länder och även till USA.

– Antingen säljer man ”ready-mades” eller manus. Självklart vore det fantastiskt att sälja manus till USA, säger Kerstin Andersson som i övrigt hoppas på att ytterligare tre till fyra europeiska länder ska nappa.

I Danmark kan det bli tal om den dansk variant.

– Solsidan är lite kulturellt betingad, men har mycket igenkänning som är gångbart internationellt, säger Kerstin Andersson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.