Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Söndagsfighten: Solsidan mot Minuten

Publicerad: 14 december 2010, 16:02

Inom kort inleds ett tv-krig mellan TV4:s uppföljare på succéserien Solsidan och SVT: storsatsning Minuten. Båda körs på söndagar 20:00. Minuten startar dock tre veckor innan Solsidan.


Ämnen i artikeln:

MinutenSVTSolsidanTV4

SVT och TV4 kommer att kriga ordentligt om söndagstittarna efter årsskiftet. Nya SVT-satsningen Minuten går mot Solsidan. Foto: NBC och TV4.

SVT:s Minuten med Peter Settman som programledare har premiär på annandag jul, det vill säga den 26 december. Deltagarna ställs inför tio utmaningar som varierar i svårighetsgrad och varje uppgift måste lösas på en minut. Inspelningarna är avslutade, enligt uppgift till Resumé.

– Det är underligt att Peter Setterman väljer att låna ut sig själv till ett konkurrerande produktionsbolag i form av Meter, säger en källa.

Samtidigt har TV4 gjort ett strategiskt val att flytta Solsidan, som tidigare har körts på fredagar, till söndagar klockan 20:00. Det vill säga exakt samma tid och dag i veckan som SVT kör Minuten. Solsidan 2 har premiär den 16 januari:

– TV4 väljer att gå upp tidigt med Solsidan för att matcha Minuten, säger en källa.

Men TV4:s planeringschef Malte Andreasson hävdar att strategin lades fast lång tidigare:
- Vi har länge sökt en kraftfullare söndagsstruktur, dels för att konkurrera  bättre med SVT men i hög grad även mot TV3 och Kanal 5, som har har haft alldeles för enkelt att etablera underhållningstimmar såom Wipeout och Ensam mamma söker. Med Solsidan har vi hittat verktyget vi behövde för att göra det på ett bra sätt.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MinutenSVTSolsidanTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.