Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sparchock på SVT

Publicerad: 19 mars 2008, 08:06

Om några veckor presenteras SVT:s produktionsstrategiutredning. Resultatet blir ett dråpslag för personalen. Över 200 miljoner kronor kan komma att sparas på två år. – Det kan inte jag kommentera, säger ordförande Lars Engqvist.


Eva Hamilton, vd på SVT har beställt den kontoversiella utredningen. Foto: Erik Esbjörnsson.

Produktionsstrategiutredningen initierades i november 2007 av SVT:s vd Eva Hamilton. Uppdraget att utföra utredningen lades på produktionsdirektören Olov Carlsson som i sin tur lade den på två senior advisors: Hans-Olov Jonsson och Jan Hermansson.

Utredningen ska presenteras i sin helhet för SVT:s styrelse i april, men Resumé kan i dag avslöja att duon Jonsson och Hermansson kommer att lägga fram ett radikalt sparpaket på cirka 200 miljoner kronor på två år.
– Det rör sig om rejäla besparingar, säger Jan Hermansson.

200 miljoner kronor på två år?

– Jag kan inte kommentera de siffrorna, säger Jan Hermansson.

Läs även:

- Så ska SVT slå TV4

SVT:s styrelse har redan fått en första dragning av utredningen där man föreslår konkreta förändringar på det man menar är en för spretig produktionsapparat.

Kommer folk att få sluta?
– Det kan jag inte kommentera. Vi föreslår en rad åtgärder både vad gäller pengar, bemanning, orter, lokaler och teknik, säger Jan Hermansson.

Läs mer om sparpaketet i veckans nummer av Resumés papperstidning.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.