Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sparkad av SVT

Publicerad: 9 juni 2008, 09:33

SVT står utan marknadschef. Resume.se kan avslöja att Fredrik Widén fick lämna sin tjänst med omedelbar verkan förra veckan. – Han blev uppsagd av mig i tisdags, säger kommunikationsdirektören Helga Baagøe. SVT har inte klart med någon efterträdare.


Fredrik Widén. Foto: SVT.

I augusti i fjol presenterades Fredrik Widén som ny marknadschef på SVT med ansvaret för marknadsföring och varumärkesfrågor. Han hämtades från Systembolagets dotterbolag IQ Initiativet AB där han var kommunikationschef.

Widen sågs som sista pusselbiten i kommunikationsdirektören Helga Baagøes arbete med att stärka marknadsförings- och varumärkesarbetet på SVT.

Under sin tid på SVT har Fredrik Widén jobbat med Fri Television-kampanjerna som gjorts av Forsman & Bodenfors – reklambyrån som även anlitas av Systembolaget och IQ.

Nu kan Resume.se avslöja att Fredrik Widén slutat. Han tvingades lämna sin tjänst med omedelbar verkan i tisdags.

– Han blev uppsagd av mig i tisdags, säger Helga Baagøe.

Varför?
– Det finns naturligtvis skäl till att han blev uppsagd, men det tänker jag inte berätta. Det är en sak mellan honom och SVT.

Enligt Helga Baagøe kommer rekryteringen av en efterträdare att inledas i höst. Samarbetet med reklambyrån Forsman & Bodenfors fortsätter som planerat, enligt Helga Baagøe.

Resume.se har sökt Fredrik Widén.

Fredrik Widén har även ett förflutet som projektledare för Flicka-projektet, på uppdrag av Socialdepartementet.

Han har också en gedigen reklambyråbakgrund. Han har bland annat jobbat på Lowe Brindfors och Manne & Co/Collaborate.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.