Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stenbeck-dokumentär tappar tittare

Publicerad: 11 januari 2013, 10:31

SVT gjorde storsuccé med Palme-dokumentären och hade 1 178 000 tittare i genomsnitt. Stenbeck-dokumentären började nästan lika bra, men har tappat tittare under såväl det andra som det tredje avsnittet:
– Den rimligaste förklaringen är att många andra kanaler har börjat komma ut med sina vårtablåer, säger Tomas Lindhé, chef för program- och utbudsanalys på SVT.


Ämnen i artikeln:

B-ReelPalmeSVTJan Stenbeck

Stenbeck-dokumentären hade 1 070 000 tittare vid första avsnittet, men  vid det andra sjönk tittandet kraftigt till 835 000 tittare.

Dokumentären hämtade sig något och hade 903 000 tittare vid gårdagens tredje och sista avsnitt.

Detta gav ett genomsnitt på 936 000 tittare - att jämföra med Palme-dokumentären, som hade 1 178 000 tittare i genomsnitt.

Tomas  Lindhé, chef för program- och utbudsanalys på SVT tycker att  Stenbeck-dokumentären har presterat väldigt bra trots tittarraset:
– Få  dokumentärer hamnar på den nivån. Snittet för en bra dokumentär på  primetime ligger på 350 000-400 000 tittare, säger Tomas Lindhé.

Han tror att en bidragande orsak till de höga tittarnivåerna är den positiva responsen i media:
– Det  skulle kunna förklara den bibehållna höga publiknivån trots att det  råder fall fart i de andra kanalerna, säger Tomas Lindhé.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

B-ReelPalmeSVTJan Stenbeck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.