Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stjärnadvokaten planerar stämma Sefastsson

Publicerad: 9 februari 2010, 14:32

Nyligen stod det klart att TV4:s fd stjärnreporter, Trond Sefastsson, friats från mutbrott i hovrätten. Nu kan Resumé avslöja att stjärnadvokaten Peter Ahltin har långt gångna planer att lämna in en stämningsansökan kring de 406 000 kronor ärendet berör.


Peter Athin. Foto: Resumé

Mutanklagelserna har gällt att Trond Sefastsson har fått 406 000 kronor av sonen till en narkotikadömd man för att göra ett TV4-inslag med syfte att bevisa pappans oskuld. Trond Sefastsson har hävdat att han tog emot pengarna som jurist och inte journalist.

Stockholms tingsrätt fällde Trond Sefastsson till såväl mutbrott som bokföringsbrott, men i hovrätten friades han för mutbrott och fälldes enbart för bokföringsbrott.
Hovrättens dom kom den 12 januari och eftersom åklagaren har fyra veckor på sig att söka prövningstillstånd hos Högsta Domstolen börjar tiden löpa ut.

Åklagaren har idag berättat för TT att man inte kommer att överklaga ärendet, bland annat för att det inte är tillräckligt renodlat för att vara intressant för Högsta Domstolen. En komplicerande faktor är bevisfrågan om Trond Sefastsson var arbetstagare hos TV4 eller ej. En ytterligare anledning är att en ny mutlagstiftning är under utredning, enligt TT.

Men trots att det alltså inte ser ut att bli en prövning i Högsta Domstolen så kan det visa sig att Trond Sefastsson blir tvungen att betala tillbaka pengarna.
– Det stämmer att jag och min klient har diskuterat en stämningsansökan mot Trond Sefastsson, säger stjärnadvokaten Peter Althin.

Enkelt förklarat: sonen till den narkotikadömde mannen vill ha tillbaka pengarna för en film som aldrig har producerats:
– Jag kan inte säga vartåt det lutar, men om vi lämnar in en stämningsansökan kommer vi att yrka på att få tillbaka de drygt 400 000 kronor det hela gäller. Vi har inga planer på belopp utöver denna summa, säger Peter Althin.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.