Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stjärne om Helins PS-kritik ”Janne går in i en annan roll nu”

Publicerad: 15 december 2015, 09:36

Jan Helin och Lena Glaser tillträder som programdirektörer på SVT under 2016. För Resumé berättar vd:n Hanna Stjärne som sin strategi med rekryteringarna.


Tidigare i dag stod det klart att SVT tillsätter två programdirektörer i form av Jan Helin och Lena Glaser. Den förstnämnde är i dag Aftonbladets publisher, men även är chef över affärsområdet publishing på Schibsted Sverige. Nu blir han programdirektör för nyheter, sport, samhälle, dokumentär, barn och unga samt minoriteter. Han tillträder den 18 april.

Varför Jan Helin?
– Han är en modig visionär som kommer att tillföra kunskap framförallt när det kommer till det digitala och internationella. Han har en god utblick som kommer att vara viktig för vår vidare digitalisering, säger SVT:s vd Hanna Stjärne till Resumé.

Han har ju flera gånger i podden Mattsson Helin varit kritisk och emellanåt hånfull mot public service i allmänhet och SVT i synnerhet. Hur påverkade det rekryteringen?
– Janne går in i en annan roll nu. Men jag är övertygad om att vi kommer att föra många intressanta diskussioner tillsammans.

Lena Glaser har tidigare arbetat som journalist, varit chef för SVT Webb och SVT:s interaktiva avdelning samt tillförordnad programdirektör för allmän-tv på SVT. Hon tillträder 1 februari.  Hon blir programdirektör för underhållning, kultur, drama, fritid, fakta, religion samt livsåskådning och kommer även att ansvara för inköpen till SVT Play.

– Hon har skrivit tv-historia genom introduceringen av SVT Play. Under sin tid på SVT har hon fattat svåra, men nyttiga beslut och utvecklat det digitala till SVT:s hjärta. Den erfarenheten kommer hon att bära med sig när hon får ett större ansvarsområde.

Du talade tidigare om digitalisering. Är det här du ser att deras största utmaningar ligger?
– Precis som för alla mediehus handlar det om att orientera sig rätt i det nya medielandskapet. Tv står sig starkt i digitaliseringen och jag tror att Jan Helin och Lena Glaser kommer att vara rätt personer att hitta de rätta nycklarna framöver.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.