Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stjärnproducent lämnar MTG

Publicerad: 2 juni 2014, 09:41

Hans Lönnerheden

Foto: Pressbild: Nice

Producenten Hans Lönnerheden har det senaste året jobbat med "Hundraåringen" och SVT:s "Tjockare än vatten" för Nice Dramas räkning. När MTG köpte produktionsbolaget förra hösten blev det omöjligt för honom att förlänga det tvååriga kontraktet.


Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment GroupMTG

Avhoppen från MTG har varit många den senaste tiden. I förra veckan lämnade Patrick Svensk, trotjänaren och styrelseordföranden I Nice Entertainment Group, koncernen.

Bland de övriga sortierna på sistone märks Viaplays vd Niclas Ekdahl och Viasats sportchef Erik Westberg.

Hans Lönnerheden är kanske mest känd som producent till storfilmen "Ondskan". Under 2012 värvades han till Nice Drama. Två år senare lämnar han produktionsbolaget. MTG:s köp av Nice gjorde det omöjligt för honom att stanna.

– Mitt tvååriga kontrakt med Nice löper ut och jag hade gärna fortsatt, men jag visste inte att MTG skulle ta över när jag skrev på. Eftersom jag jobbar med andra mediekoncerner passer det inte.Det var omöjligt för mig att stanna när MTG gick in som ägare, sager Hans Lönnerheden till Resumé.

Hans Lönnerheden kommer fortsättningsvis arbeta med Färdigställande Garantier (EFB) för film och tv-serier. EFB arbetar utifrån Skandinaven med huvudkontor i Köpenhamn och har representation i London, Madrid, Lyon, Stockholm, Melbourne och Johannesburg S/A.

– Det har varit riktigt kul och inspirerande att jobba med Nice Drama under en intensiv period som innehållit både "Hundraåringen" och SVT-serien "Tjockare än vatten". Jag är nöjd med båda samarbetet och resultatet, men nu går livet vidare in i nya faser, sager Hans Lönnerheden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment GroupMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.