Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stjärnproducent vill skapa ett McKinsey för kreatörer

Publicerad: 14 november 2012, 17:27

Med sitt nystartade företag Ufuse vill den danska Hollywoodproducenten Mikkel Bondesen hjälpa företag med kreativiteten. Jobbar bland med bland annat Felix Herngrens produktionsbolag FLX.


Ämnen i artikeln:

Mattias HanssonFLX

Dansken Mikkel Bondesen är Hollywoodproducenten bakom tv-succér som "Burn Notice" och "The Killing", med Joel Kinnaman i en av huvudrollerna. Nu vill han hjälpa näringslivet med kreativiteten med sitt nystartade företag Ufuse.

– McKinsey hjälper företagen med deras organisatoriska process. Vi jobbar med den kreativa processen, säger Mikkel Bondesen till Dagens Industri.

Mikkel Bondesen har en fast övertygelse om att ha hittat en process som kan få alla typer företag att producera kreativitet. Han har hämtat de kreativa arbetssätten från åren i Hollywood.

– I Hollywood investeras extremt stora summor på en idé. De kan lägga miljardbelopp på en film som "Spiderman" och allt bygger på ett manus skrivet på ett stycke papper. Av de ska de skapa bästa möjliga ekonomiska resultat. Därför har de skapat processer som får kreativa människor att jobba i team under extremt svåra förutsättningar, säger Mikkel Bondesen till Dagens Industri.

I Hollywood samspelar kreativitet, produktion och finansiering utan gränser. Näringslivet är något av en dess antites, säger Mikkel Bondesen till tidningen:
– De största företagen som är bra på innovation har möjligen lite av detta. Men jag har inte sett några företag som har det i kärnan.

I dag jobbar Ufuse främst med företag i den kreativa näringen. Bland samarbetspartnerna märks reklambyråer och produktionsbolag däribland Felix Herngrens FLX.

Ufuse har fem fast anställda och ett antal frilansande experter däribland Fredrik Carlström, tidigare på Great Works och Mattias Hansson på SWE.

Mikkel Bondesen arbetar även med större aktörer från näringslivet, som han dock inte vill nämna vid namn.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mattias HanssonFLX

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.