Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stjärnskott blir fotbollskommentator i TV4

Publicerad: 13 juni 2013, 07:23

Emelie Ölander.

Emelie Ölander, 24, före detta damallsvensk spelare i AIK och expert på Radiosporten, blir i höst TV4:s första kvinnliga fotbollskommentator. – Det känns fantastiskt roligt, säger Ölander till Expressen.


Ämnen i artikeln:

TV4

På SVT bröt AnnaMaria Jansson i våras ny mark när hon kommenterade Svenska cupen i SVT.

Nu växlar även TV4 upp med en kvinnlig kommentar när man rekryterar 24-åriga Emelie Ölander. Kanalen har sedan tidigare en rad kvinnliga fotbollsjournalister, men ingen som kommenterat en match.

Emelie Ölander tänker inte så mycket på att hon är första kvinnan. Hon kommer först och främst att kommentera internationell fotboll.

– Det är det jag har jobbat med tidigare så det känns helt naturligt att  göra det även när jag börjar på tv, säger Emelie Ölander till Expressen.

– Jag tycker att Emelie har gjort ett kanonjobb som expert på Sveriges  Radio och jag tror att hon kan ha nytta av den kompetensen i sitt  kommenterande. Vi får en huvudkommentator med ett bra expertöga. Något  som är mycket ovanligt, om inte unikt, i Sverige, säger TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.