Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stjärnsmäll för Viasat

Publicerad: 21 januari 2009, 10:12

Viasat gjorde sig av med holländska ligan och Bundesliga för att lägga allt krut på att ta spanska ligan, La Liga, från TV4 Sport. Men planen sprack – Viasat förlorade budgivningen och har nu svårt att fylla fotbollskanalen med kontinuerligt innehåll.


Ämnen i artikeln:

La LigaViasatPer Tellander

Deportivos målvakt Daniel Aranzubia Aguado tacklar FC Barcelona's Carles Puyol. Viasat offrade andra rättigheter för att få rättigheterna till La Liga, men misslyckades. Foto: Scanpix.

Viasat värvade friskt för sin nya fotbollssatsning i höstas – dubblad budget, ny programledare, nya stjärnexperter och nysatsning på Champions League.

Nästa steg var att norpa åt sig La Liga från TV4 Sport.

Enligt vad Resume.se erfar gjorde sig Viasat av med ”mellanligorna” holländska ligan och tyska Bundesliga för att i stället gå in med ett saftigt bud på toppligan La Liga.

Viasat spände musklerna rejält och flög ner en delegation till Spanien i november för att tala med rättighetsbolaget Mediapro, och i det läget var man redo att lägga allt krut på La Liga-rättigheterna.

Men trots ett tungt bud blev det ett magplask för Viasat – TV4 slantade upp ännu mer och vann budgivningen. La Liga finns nu i TV4:s förvar till 2012.

Efter bakslaget ser det tunt ut med kontinuerliga ligarättigheter för Viasat. Bolaget har trumfkortet Champions League, men det är långt mellan omgångarna – vinteruppehållet fram till åttondelsfinalerna är drygt två månader.

Resume.se har talat med Viasats sportchef Per Tellander. Han lägger locket på.

– Vi kommenterar aldrig rättigheter, säger han.

Förutom Champions League har Viasat    fotbollsrättigheter i form av Uefa-cupen (från kvartsfinalerna), FA-cupen, en del av Sveriges landskamper, samt franska ligan.

Är du nöjd med ert fotbollsutbud?

– Inga kommentarer.

Vill ni har mer kontinuerligt fotbollsinnehåll?

– Inga kommentarer.

Holländska ligan hamnade i Canal Plus och Eurosport lade beslag på Bundesliga.

Viasat har nu siktet inställt på Premier League-rättigheterna som för närvarande innehas av Canal Plus denna säsong och nästkommande säsong. Förhandlingarna om säsongerna därefter startar senare i år.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

La LigaViasatPer Tellander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.