Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stoppas av SVT

Publicerad: 11 augusti 2014, 13:07

Athena Farrokhzad

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Poeten Athena Farrokhzad sommarprat i P1 har varit ett av säsongens mest omdiskuterade. Nu stoppas hon av SVT för att medverka i kommande säsongen av "Sommarpratarna". Enligt SVT är hon för politiskt för seriens upplägg.


Ämnen i artikeln:

Athena FarrokhzadSVTSommar i P1Sveriges Radio

I "Sommarpratarna" samlas personer som varit värdar i "Sommar i P1" för att diskutera i SVT. Poeten och dramatikern Athena Farrokhzad sommarprogram blev ett av säsongens mest omtalade och har lett till rekordmånga anmälningar till Granskningsnämnden. Trots detta får hon inte plats i SVT:s kommande säsong av"Sommarpratarna".

– "Sommarpratarna" kommer att sändas efter valet. Men vi är med all rätt strikt hållna när det gäller vår opartiskhet. Speciellt under valår är det väldigt viktigt att alla parter får komma till tals, säger programmets projektledare Anders G Carlsson till DN.

Projektledaren vänder sig mot kritiken att beslutet skulle vara tagit på grund av rädsla för reaktionerna.

– Från vår sida är det inte alls ängsligt. Hennes pusselbit passar inte i det pussel som vi lägger. Vi har ärligt talat inte tagit hänsyn till det ståhej som uppstått. "Sommarpratarna" kommer dessutom att sändas om flera månader och då är det här överspelat. Det hade varit en helt annan sak om vi skulle göra en pratshow som ska sändas nu på torsdag, säger Anders G Carlsson till DN.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.