Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stor omorganisation på SVT:s regionalredaktioner

Publicerad: 22 augusti 2014, 09:24

SVT söker chefer

Foto: Jonas Eltes

SVT rekryterar elva redaktionschefer i en satsning för att stärka lokalredaktionerna. En del redaktioner minskas, medan andra ska utökas. Det kommer bli aktuellt med uppsägningar.


Ämnen i artikeln:

SVT

Omorganisationen innebär att de regionala redaktionerna blir mer självständiga med egna redaktionschefer och utgivaransvar. Samtidigt utökas antalet lokalredaktioner från elva huvudredaktioner till 19.

SVT:s redaktion i Uppsala, som i dag räknas till stockholmsredaktionen, kommer få en egen redaktionschef. Dessutom skapas en ny redaktion i Södertälje där det kan bli aktuellt med nyanställningar. Samma sak gäller för Karlskrona, Helsingborg, Halmstad, Eskilstuna och Östersund. I Luleå kommer från 30 till 20 tjänster.

Sammanlagt innebär förändringen en ökning av antalet tjänster inom SVT:s regionala nyheter från 378 tjänster till 385.

Omorganisationen kommer innebära en del uppsägningar på de orter där redaktionerna minskas, samtidigt som vissa resurser flyttas till redaktioner som ska utökas. SVT:s fackordförande Petteri Karttunen menar att det kommer bli både positiva och negativa besked till lokalredaktionerna.

– Jag har en väldigt intensiv period framför mig, säger han till Resumé.

Utöver redaktionstjänsterna kommer även nya journalisttjänster utannonseras framöver.  

– SVT ser att en hel del kompetenta journalister blivit av med jobbet och hoppas kunna rekrytera duktiga journalister till lokalredaktionerna, säger Petteri Karttunen.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.