Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Stor spridning för SVT:s grepp inför Melodifestivalen

Publicerad: 13 mars 2015, 10:43

Förskolepanelen

Foto: Bild ur inslaget

I gårdagens Kulturnyheter lät SVT den yngre publiken säga sitt om Melodifestivalens finalbidrag. Klippet har fått stort genomslag i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Nike NylanderM-magasinSVT

SVT:s Kulturnyheter sände i går ett inslag från ett besök på en förskola. Kulturnyheterna var där för att höra vad den yngre publiken har för åsikter om bidragen i lördagens Melodifestivalfinal.

Klippet har fått mycket uppmärksamhet och stor spridning i sociala medier, och inslaget har i skrivande stund delats på Facebook över 2000 gånger.

Barnens analyser av tävlingsbidragen var ärliga och skarpa. Det visade sig att en del bidrag var populärare än andra. Panelens favoriter är Måns Zelmerlöw och Dinah Nah. Åsikterna går framförallt isär när det kommer till låten "Groupie" av Samir och Victor.

Panelen konstaterar att nästan alla låtar handlar om kärlek. Freja, 6 år, tror att musiksmaken skiljer sig mellan barn och vuxna.

– Barn tycker mer om lek och sånt och tror på spöken och sånt, men vuxna är mer såhär dricker kaffe och sånt så de vill nog ha mer vuxliga sånger, säger hon.

Reportern undrar då hur vuxna sånger låter.

– Ja, de handlar nog mer om döden och sånt, säger Freja.

Nike Nylander, nyhetsankare på Aktuellt, twittrar:
"Ni måste bara se detta underbara inslag av @kulturnyheterna. Dagens stora leende."

Tidningen M-magasin skriver på twitter:
"Världens bästa resumé av Melodifestivalen! La la la, säger vi också, trevlig helg".

Hör förskolepanelens åsikter här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Nike NylanderM-magasinSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.