Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Storbråk om tv-rättigheter

Publicerad: 13 mars 2015, 10:42

Kentaro vill sända Zlatan & Co.

Foto: Colourbox.

Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) hävdade att Kentaro gått i konkurs och skrev avtal med TV4-Gruppen. Men Högsta domstolen i Schweiz slog upp domen. Nu hotar Kentaro med stämning om de inte får tillbaka rättigheterna, skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

KentaroTV4SvFF

I höstas sade SvFF upp avtalet med Kentaro om tv-rättigheterna till det svenska landslaget. Förbundet hänvisade till att det svenska dotterbolaget gått i konkurs.

Men högsta domstolen i Schweiz dömde till Kentaros fördel, och då menade bolaget att de fortfarande äger rättigheterna som SvFF sålt till TV4.   I en intervju med Expressen hotar nu Kentaros vd Philipp Grothe med en stämning i fall de inte får tillbaka avtalet.  

– Om SvFF vinner så får vi väl betala domstolskostnaderna. Om domstolen dömer till vår fördel så väntar en rejäl räkning för SvFF. Oberoende branschkännare menar att skadorna kan vara så stora som 100 miljoner svenska kronor, säger han.

Men SvFF:s jurist Krister Malmsten räds inte en eventuell rättstvist.  

– Vi skulle inte agera så här om vi inte haft stöd för det, säger han till Expressen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

KentaroTV4SvFF

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.