Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Storbråk på TV4

Publicerad: 19 maj 2010, 14:32

Resume.se kan avslöja att en internt storbråk har blossat upp på TV4 efter beskedet att systerkanalen Canal plus tar över inte bara La Liga utan även alla allsvenska matcher från och med i höst. Beskedet kablades ut av Canal plus pressavdelning i dag – TV4:s medarbetare hade inte fått någon information. Enligt vad Resume.se erfar har TV4-sportens ledning blivit överkörd av den högsta ledningen.


Ämnen i artikeln:

La LigaHans PekkariCanal PlusTV4AllsvenskanPremier League

Resume.se berättade tidigare i dag att Canal plus – som redan tagit La Liga från TV4 – från och med slutet av augusti även tar alla allsvenska matcher. Detta på grund av att Canal plus måste fylla igen hålet efter Premier League som köptes av Viasat Sport.

Enligt flera av varandra oberoende källor kom dagens besked som en chock för TV4-sportens personal. Ingen information hade gått ut internt om läget då pressmeddelandet från Canal plus skickades ut.

Det har blivit ett ramaskri och det hela beskrivs som ett dråpslag – och medarbetarna upplever att Canal plus urvattnar TV4-sporten – att kanalen släpper iväg alldeles för mycket.

Uppgifter gör även gällande att TV4-sportens ledning har blivit överkörd av den högsta ledningen.

TV4 har nu bara några få allsvenska matcher kvar i Tipslördag.

Programledaren Patrick Ekwall, som är mitt uppe i förhandlingar om sin framtid på kanalen, vill inte uttala sig.

– Jag har inga kommentarer till det överhuvudtaget. Jag funderar just nu på hur min framtid ska se ut i kanalen och har tankarna på det, säger Patrick Ekwall till Resume.se.

Redaktören för Tipslördag, Jens Tolgraven, säger:

– Det är tråkigt, men jag förstår orsaken till beslutet. Det är det jag har att säga.

TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic:

– Jag har känt till det här ett bra tag, det är ett led i att stärka Canal plus i höst efter tappet av Premier League. Men det är olyckligt att det inte informerats internt först innan informationen gick ut. Det är tråkigt att vi inte har varit bättre synkade.

Emir Osmanbegovic hävdar att stämningen är god och han poängterar att TV4 Sport har fått Serie A och att TV4 har en mängd övriga tunga fotbollsrättigheter som VM, Europa Leauge, landskamper och superettan.

TV4:s sportchef Hans Pekkari:

– Ingen är överkörd, det förekommer inget bråk. Berörda chefer inklusive jag har fattat det här beslutet att flytta fyra allsvenska matcher till Canal plus i samförstånd. Vi anser att det är den bästa lösningen.

– Däremot är det olyckligt att vi inte hann informera om det internt innan Canal plus skickade ut en pressrelease. Därför informerade jag medarbetarna så fort som möjligt efter att releasen gick ut.

Varför informerade ni inte om det internt först?

– Jag har inga ytterligare kommentarer till det.

Förstår du att medarbetare är uppretade?

– Jag har inga övriga kommentarer mer än att ingen är överkörd, det förekommer inget bråk och att ledningen inklusive mig själv fattat det här beslutet att flytta matcherna i samförstånd.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.