Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Storförlust för Canal Plus

Publicerad: 2 augusti 2010, 11:48

Bonnierägda Canal Plus backade med 136 miljoner kronor under fjolåret. Tappade hockeyrättigheter i Finland anges som förklaring.


Ämnen i artikeln:

Jonas ErikssonCanal PlusTV4

Jonas Eriksson, vd för Canal Plus. Foto: Stig-G Nilsson.

2009 blev ett motigt år för Canal Plus. I december 2008 köptes C More Entartainment, som är bolaget bakom kanalen, upp av TV4. Årets bokslut, som är det första med de nya ägarna, visar ett rörelseresultat på minus 176 miljoner kronor.

Resultatet på den sista raden är rött – minus 136 miljoner kronor. Året dessförinnan redovisade bolaget en vinst på 33 miljoner kronor.

Även om intäkterna ökade under 2009 – upp med sju procent till 2,3 miljarder, så steg kostnaderna betydligt mer.

Det negativa resultatet till trots, är vd:n Jonas Eriksson nöjd hur fjolåret gick. Han menar att de skenande kostnaderna inte ger en rättvis spegling av hur det verkligen gick.

– Det beror på en massa omstruktureringskostnader. I verkligheten har vi haft ett väldigt bra år och har aldrig tjänat spå mycket pengar, säger han till Dagens Industri.

TV4:s ekonomidirektör Lasse Johansson skyller en stor del av förlust på att Canal Plus tvingades att sälja sina rättigheter till den finska hockeyligan till vrakpris.. Det finska konkurrensverket beslutade om försäljningen när Bonnier tog över vid rodret.

– På grund av Bonnierkoncernens dominans i Finland så tvingade konkurrensverket oss att avyttra den rättigheten, och den såldes till ett stort underpris. Bara den posten utgör en förlust på 200 Mkr, säger han till Dagens Industri.

I våras blev kanalen snuvade på sina rättigheter att sända Premier League, som togs hem av Viasat.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Jonas ErikssonCanal PlusTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.