Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Storsatsar på Bundesliga

Publicerad: 26 mars 2010, 09:39

Den 10 april lanseras Eurosport 2 på svenska. Trumfkortet: Bundesliga. – Tajmingen känns perfekt, Bundesliga blir den största fotbollsligan som är tillgänglig för den stora massan, säger Rasmus Winther, tillförordnad vd för Eurosport i Norden.


Eurosport 2 har kunnat ses av svenska hushåll i flera år, men då på engelska.

Nu blir kanalen på svenska, från och med den 10 april, och det stora dragplåstret blir Bundesliga – rättigheterna köptes i höstas och lanseras nu fullt ut för den svenska publiken.

Eusosport 2 sänder fem matcher varje helg, och under lanseringsperioden ska även fyra matcher direktsändas på Eurosport.

Lanseringen är planerad sedan länge, men Rasmus Winther menar att tajmingen blir perfekt nu när det hänt så mycket med fotbollsrättigheterna i andra kanaler.

– Andra stora rättigheter har flyttat till premium. Nu blir Bundesliga – tillsammans med Serie A, vi får se vad som häder med den till hösten – den största ligan som är tillgänglig för den breda massan, säger Rasmus Winther.

Eurosport 2 når ut till en halv miljon svenska hushåll.

– Och det kommer säkert att bli fler. Det är betydligt fler som kan se Eurosport 2 än som ser fotbollsligorna i premium-kanalerna, säger Rasmus Winther.

Eurosport 2 sänder runt 1 500 timmar direktsänd sport varje år. Förutom Bundesliga har kanalen Grand Slam-tennis, Champions League i handboll och Eurocup i basket, U20 VM och Spengler Cup i ishockey, världscupen i snowboard och freestyle, extremsportens Summer DEW Tour och Gladiator Games samt kompletterande sändningar till Eurosport i bl a WTA- och ATP-tennis, vintersportvärldscuperna och snooker.

Nu krävs många rekryteringar – man behöver ytterligare 30 kommentatorer och ett flertal experter. Rami Shaaban är redan klar sedan tidigare.

– Vi kommer att presentera flera tunga namn inom kort, säger Rasmus Winther.

Fotnot: ”Vanliga” Eurosport går ut till ungefär hälften av de svenska hushållen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.