Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Storsatsningens nota: 40 miljoner kronor

Publicerad: 6 september 2012, 11:14

X Factor. 2012. Andreas Karlsson, Marie Serneholt, Ison Glasgow, Thomas "Orup" Eriksson.

Foto: Klara Andreasson/TV4

På söndag drar TV4:s största satsning någonsin, X Factor Sverige, igång. Över 40 miljoner kronor beräknas produktionen kosta enligt Resumés källor.


TV4 och dess vd Casten Almqvist har många gånger påtalat att deras satsning på X Factor Sverige, som har premiär på söndag, är kanalens största någonsin.

Man har hållit auditions inför storpubliker i Globen och Scandinavium och om liveshowerna påminner om seriens utländska föregångare kommer även de att bli påkostade med dansare, ljuseffekter och scenografi.

TV4 har vägrat gå ut med hur mycket deras största satsning någonsin egentligen kostar, men nu kan Resume.se avslöja den troliga produktionskostnaden.

Enligt flera olika källor till Resume.se tros produktionskostnaden för säsongens 21 avsnitt, 11 förinspelade och 10 liveavsnitt, hamna strax över 40 miljoner kronor.

Utöver det tillkommer andra kostnader som till exempel den massiva marknadsföringskampanj för programmet som syns över hela Sverige.

X Factor Sverige har premiär på söndag med David Hellenius som programledare och en jury bestående av Orup, Andreas Carlsson, Marie Serneholt och rapparen Ison.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.