Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Största dampubliken sedan 2003

Publicerad: 29 juli 2013, 12:16

I snitt har 1,3 miljoner svenskar tittat på Sveriges matcher under mästerskapet. Det är det högsta snittet för Sveriges matcher under ett EM och VM-mästerskap i TV4 sen VM-finalen under succésommaren 2003.


Ämnen i artikeln:

FotbollTV4

– EM har varit en succé på många olika plan och kommer för alltid att ha en plats på listan över klassiska svenska fotbollssomrar. Vi är stolta över att vi genom våra sändningar från VM 2003 och framåt haft förmånen att på vårt sätt bidra till svensk damfotbolls utveckling de senaste tio åren och ser redan fram emot nästa dammästerskap i TV4 - VM i Kanada 2015, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

EM avslutades i går med finalen mellan Tyskland och Norge på Friends Arena. Det var Tyskland som slutligen kunde lyfta EM-bucklan mot skyn och därmed inkassera sitt sjätte raka EM-guld till prisskåpet.

Finalen sågs i snitt av 635 000 tittare, vilket motsvarar en andel på närmare 43,2 procent och en rating på närmare 5,3 procent i A12-59.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

FotbollTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.