Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Största formatförsäljningen sedan Farmen”

Publicerad: 24 september 2013, 12:20

Anna Bråkenhielm.

Foto: Andreas Elgstrand.

Anna Bråkenhielm, vd för vd för Bonnier Broadcastings produktionsbolag Scandinavian Studios, har redan sålt TV4-programmet ”Sveriges skönaste gårdar” till Danmark. Nu har hon även sålt licenser på 60 avsnitt till Frankrike och Australien, och ytterligare två länder står på tur. – Det är den största formatförsäljningen jag varit med om sedan Farmen, säger Bråkenhielm till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Anna BråkenhielmScandinavian Studios

I ”Sveriges skönaste gårdar” tävlar familjer från bondgårdar om att ta fram en ny produkt baserad på råvaror som finns på  gården. Med hjälp av en kockska de också ta fram ett  recept som innehåller råvarorna.

Nu går formatet på export till en rad länder. Danmark är redan klart sedan tidigare och nu har licenser på 60 avsnitt sålts till Frankrike och Australien. Dessutom är två länder till på gång, enligt Anna Bråkenhielm.

– Jag har varit med så länge och vet att få format blir internationella storsäljare, så det här är naturligtvis jättekul, säger Bråkenhielm som kanske är mest känd för att vara kvinnan bakom Robinson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.