Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Största förvärvet i Discoverys historia”

Publicerad: 14 december 2012, 14:30

Discoverys köp av SBS Nordic är det största som bolaget har gjort någonsin. I samma veva köper de även 20 procent av Eurosport, och på sikt kan de bli helägare av kanalen.


Ämnen i artikeln:

Discovery NetworkDiscoveryEurosport

Discovery höll en telefonkonferens i dag med anledning av köpet av SBS Nordic och affären med franska TF1, som innebär att bolaget får en 20-procentig andel i Eurosport.

SBS-affären är den största affären som bolaget har gjort hittills. Summan landade på drygt 12 miljarder kronor.  
– SBS Nordic har en väldigt kompetent ledning som driver ett väldigt välskött bolag, konstaterade David Zaslav, vd för Discovery Communications.

Man menade också att det finns goda möjligheter för SBS att växa. Dessutom kan de hitta syneriger mellan de befintliga kanalerna Discovery och TLC samt Kanal5, Kanal9 och numera delägda Eurosport.

Discovery köper alltså även 20 procent av Eurosport. Inom två har de möjligheten att öka sitt ägande till 51 procent. Då kan franska TF1 välja att sälja sin post på 49 procent vilket skulle göra Eurosport till en helägd Discovery-kanal.  
– Båda affärerna stärker Discoverys plattform. De ligger i linje med vår strategi att växa organistiskt genom att satsa på innehåll, säger Mark Hollinger, vd för Discovery Networks International.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.