lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Storsuccé för UR:s sexfilm

Publicerad: 19 januari 2011, 12:31

UR:s tecknade sexfilm ”Sex på kartan” gjorde rejäl succé i måndags. Trots dålig sändningstid och blygsam marknadsföring sågs den av 505 000 människor

Ämnen i artikeln:

RFSU

FT

Fredrik Thambert


Den tecknade sexualkunskapsfilmen "Sex på kartan". Foto: UR/RFSU/Eksjö animation.

”Sex på kartan” görs av UR i samarbete med RFSU och är den första sexualkunskapsfilmen som har gjorts på 25 år. Enligt programmakarna har den här typen av filmer efterfrågats länge av lärarkåren.

När nyheten om ”Sex på kartan” kom ut skapades en viss uppståndelse. Den uppståndelsen verkar ha räckt för att nå ut till en storpublik – trots att den visades så sent som klockan 22.30 i förrgår.

– Det är helt fantastsikt med tanke på sändningstiden och att det är ett så pass smalt tema, säger Linnéa Hallgren, pressansvarig på UR.

Filmen bygger på frågor som RFSU och Ur har tagit emot från ungdomar angående sex. Enligt Linnéa Hallgren beror den enorma tittarframgången på att behovet i samhället är stort.

– Jag tror att det pekar på att det finns ett sug efter information och kunskap när det gäller sex. Sexskildringar finns ju gott om men inte kunskap, säger hon.

De senaste veckornas debatt med #prataomdet i centrum är ett uttryck för just detta.

– Debatten pekar på att vi har ett behov av ett språk kring sex. Luckan är mycket större än ”Sex på kartan” men filmen kryper in i det gapet, säger Linnéa Hallgren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev