Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Stort grattis till Discovery”

Publicerad: 29 juni 2015, 13:34

Per Nunstedt, sportchef på Viasat.

Foto: Viasat.

Discovery meddelar i dag att de köper rättigheterna till OS 2018-2024. Viasats sportchef Per Nunstedt gratulerar till affären, men vill inte kommentera om de var med i budgivningen.

Ämnen i artikeln:

SBS Discovery MediaMTGDiscovery Networks SwedenViasatPer Nunstedt

FT

Fredrik Thambert


Tidigare i dag skickade Discovery Networks Sweden ut ett pressmeddelande där de berättar att de köpt de europeiska sändningsrättigheterna till OS år 2018-2024. Det innebär att MTG sänder sitt sista Olympiska spel i Rio de Janeiro nästa sommar.

– Jag säger stort grattis till Discovery för en väldigt fin rättighet som är kul att arbeta med och som engagerar hela det svenska folket. Men vårt fokus ligger på spelen i Rio och att göra det så starkt som möjligt, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Han vill inte berätta i fall de var med och slogs om rättigheterna till de fyra mästerskapen som konkurrenten nu ska sända:
– Jag uttalar mig inte om rättigheter som vi inte har. Vi går aldrig in och pratar om rättigheter som vi möjligvis är intresserade av i olika grader.

OS i Sotji 2014 var MTG:s första Olympiska spel. Sändningarna gav ett stort tittarmässigt uppsving för TV3, men sedan lyckades de inte behålla publiken i någon större utsträckning. Bedömare har menat att de knappast lyckades göra en vinstaffär mästerskapet. Det vill Per Nunstedt inte kommentera, utan säger istället:
– OS har fungerat bra för oss. Vi har sänt det på flera olika plattformar och det har varit kul att visa att ett kommersiellt tv-hus kan hantera rättigheterna, säger han.

Kommer den här affären att påverka er satsning i Rio?
– Nej. Vi har inte tappat någon rättighet. För oss är det business as usual för hur vi ska hantera det Olympiska spelet. Vi har planerat för Rio sedan 2010 och jobbar på enligt den planen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev