Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Storyfire gör CNN-format med Expressen

Publicerad: 23 maj 2017, 08:28

Formatet "Great Big Story" har premiär i dag hos Expressen TV.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanExpressenStoryfireCNNTobias Bringholm

Great Big Story är ett bolag som stöds av CNN och som nu kommer till Sverige med hjälp av produktionsbolaget Storyfire. På en egen sajt finns ett stort utbud av minidokumentärer från runt om i världen. Med start i dag börjar de också distribueras via Expressen.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna dela denna skatt med tittare i hela Norden. Great Big Story har blivit en global succé som på mindre än två år fått mer än 10 miljoner följare. Det är ett bevis för att vi människor av naturen är nyfikna och vill veta mer, säger Tobias Bringholm, vd på Storyfire, i ett pressmeddelande.

Storyfire har redan börjat producera innehåll till sajten, både redaktionellt och sponsrat.
– Alla människor och platser har en historia, något att berätta. Det finns också en stark efterfrågan på att se film, 82 procent av alla internetanvändare tittar på Youtube och i åldersgruppen 12-15 år är det 99 procent. Det säger mycket. Det korta lättillgängliga dokumentärformatet är framtiden, säger Jan Scherman, Senior Advisor/ Journalist på Storyfire.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.