Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Strömberg får de största matcherna"

Publicerad: 1 oktober 2008, 12:49

Ingen Glenn Strömberg-effekt i debuten. Men Viasats stjärnförvärv rankas högst av sin nya chef – Hysén, Mjällby & co får spela andrafiolen. – Strömberg är vårt förstahandsval på de största matcherna, säger Tellander.


Glenn Strömberg är Viasats bäste expert enligt chefen Per Tellander. Strömberg har lånats in från SVT för att kommentera Champions League. Foto: Tobias Rydergren.

Ny påkostad studio och storvärvningar på löpande band – men ändå sämre tittarsiffror än i fjol för Champions Leagus på TV6.

215 000 tittare följde Ålborg-Manchester United i går då Glenn Strömberg debuterade som Champions League-kommentator.

Snittet för de två första omgångarna i Champions League i TV6 i fjol var 330 000 tittare. Hittills i år är snittet 270 000, enligt MMS.

Fler tittare väntas dock ikväll när Zlatans Inter tar emot Markus Rosenbergs Werder Bremen.

– Det viktigaste är ändå vilken match man visar. Har man Zlatan så blir det andra siffror, så är det. Gårdagens omgång var inte den starkaste vi sänt i Champions League, säger Per Tellander.

– Vi vill ge tittarna en bättre produkt och målet är att det ska generera ökade tittarsiffor. Men det är ett långsiktigt jobb. Och intresset för Champions League växer ju längre turneringen lider.

Per Tellander hyllar Glenn Strömberg för insatsen i går.

– Man kan tänka sig att han hade mycket press på sig men han klarade sig suveränt bra.

Resume.se skrev tidigare i veckan att Glenn Hysén får stanna hemma den här veckan när Strömberg åker ut på stormatcherna. Såväl Hysén som Johan Mjällby, Bosse Petersson, Sladjan Osmanagic och Ola Andersson väger lätt i jämförelse med Strömberg.

– Den starkaste laguppställningen ska spela. Glenn Strömberg har vi ju velat ha i den här postionen länge. Han är vårt förstahandsval på de största matcherna i Champions League, säger Per Tellander.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.