Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Strömstedt bjuder in sin svåraste gäst

Publicerad: 3 oktober 2012, 09:33

Jenny Strömstedt och Nordpolen.

Foto: Andreas Elgstrand.

Artisten Nordpolen, vars förra möte med Jenny Strömstedt har blivit en YouTube-klassiker, gästar premiäravsnittet av programledarens nya pratshow ”Jenny Strömstedt”.


Ämnen i artikeln:

NyhetsmorgonJenny Strömstedt

Nästa vecka har Jenny Strömstedt premiär för sin självbetitlade pratshow  i TV4. En av premiäravsnittets gäster skapade en YouTube-klassiker  förra gången han träffade Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon.

Artisten Pelle ”Nordpolen” Hellström gästade Nyhetsmorgon 2009 och  visade sig vara en synnerligen svårintervjuad gäst. Så pass att Jenny  Strömstedt tappade humöret och tyckte han skulle bjuda mer på sig själv.

Sedan dess har klippet något av en YouTube-klassiker med sammanlagt  närmare en miljon visningar. Nu bjuder Jenny Strömstedt in honom igen.

På Facebook skriver Nordpolen:

”Ska va med i Jenny Strömsteds nya talkshow på måndag kl 11 och har fått  lova TV4 att det inte blir som förra gången, å andra sidan lovade  Hitler att inte invadera Tjeckoslovakien... Närå..”

Varför bjuder du in honom igen?
– Nu har tillräckligt mycket vatten runnit under broarna. Tiden är mogen  att våga se tillbaka på vad som verkligen hände. Var det rimligt att  läxa upp honom? Sa Nordpolens oförmåga att svara på frågor egentligen  mer om honom själv än om han hade pratat på? Var min första fråga, "Hur  går skapandeprocessen till egentligen?", den mest pretentiösa  inledningen på en intervju någonsin, säger Jenny Strömstedt.

Runt en miljon har sett er förra intervju på YouTube, vad tänker du själv när du ser tillbaka på den?
– Det märkliga var att om någon frågat mig direkt efteråt hur jag  upplevde intervjun hade jag tyckt att den var som de flesta andra, och  att vi hade haft en trevlig stund. Jag, Anders Kraft och Pelle  Holmström. Några hundra tusen klick på YouTube senare började jag  förstår att något gått snett.

Hur hoppas du att han beter sig denna gång?
– Han får bete sig precis hur han vill.

Vad kan vi mer vänta oss av premiärprogrammet?
– Det kommer att vara en spännvidd av frågeställningar och stämningar  och jag sitter som bäst och funderar på hur vi ska ta oss mellan ämnena.  Det blir spännande det här.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.