Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Strul för Aftonbladets lokal-tv

Publicerad: 8 oktober 2015, 14:17

Aftonbladets lokala tv-sändning från Malmö.

Foto: Aftonbladet

Startskottet för Aftonbladets lokal tv har gått, men tidningen har haft problem med att få ut sändningarna till tittarna i mobilen. Strulet ska vara löst till imorgon.


När Aftonbladet i veckan inledde sina lokala live-tv-sändningar på webb och i mobil gick det inte helt smort till. Meningen är att de tre dagliga sändningarna ska synas i de lokala boxarna i mobilen, men där är det fortfarande tomt.

– Det har handlat om prioriteringar och vi kunde lika gärna ha väntat en vecka till, men kände att vi ville komma igång. De kommer synas där först imorgon, säger Lotta Folcker, programchef för Aftonbladet TV, till Resumé.

Aftonbladet ska göra en sändning per dag från varje ort för mobilen primärt. Nyhetsuppläsaren finns i Stockholm och frilansare intervjuar ute på fältet.

– Vi kommer utveckla formatet under hösten och titta på hur vi ska göra för att dra trafik. Idag använder vi oss av frilansare, TT-material och vår tipsfunktion.

Har ni påbörjat annonsförsäljning?
– Nej. Först måste vi se till att användaroptimera. Vi har varit lite oklara med när vi kunde starta igång, vilket till viss del har handlat om personal, säger Lotta Folcker.

Aftonbladet har ännu inte mätt antalet tittare.

Se en av sändningarna här:

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.