Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Studio Virtanen skrotas av TV8

Publicerad: 19 november 2008, 15:07

En handfull format skrotas när TV8 lägger om tablån, bland dem Resumé och Studio Virtanen. Men Fredrik Virtanen får en ny chans att presentera ett eget format.


Studio Virtanen läggs ner. Däremot har Fredrik Virtanen fått möjligheten att föreslå nya format för TV8.

– Färre och bättre.

Så sammanfattar TV8:s  programchef Thomas Hall utrymmet för egenproduktioner i vårtablån.

– Närmast ska vi utvärdera utbudet, på vilket sätt det ska kompletteras.

Thomas Hall blir i fortsättningen underställd Anders Knave.

– Det är logiskt med tanke på den nya organisationen, även om jag förstås också tycker att det tråkigt att det gamla gänget splittras, säger han.

Kommer du själv att stanna kvar?
– Jag har inga andra planer än att stanna som programchef.
Nyordningen innebär också att flera inarbetade format försvinner till våren. Svenskan Kultur, Resumé, Belinda och Studio Virtanen fasas ur tablån på TV8. Medan Världen i fokus, Adaktusson och teknikorienterade Metro Teknik och Teknikens värld blir kvar.

– Att Belinda försvann var en naturlig följd av hon gick till Kvällsöppet på TV4. Fredrik Virtanen har tillsammans med ett produktionsbolag fått i uppdrag att vaska fram en ersättare till Studio Virtanen, men vi har inte skrivit något kontrakt.
–  Amelia får ju också ett eget format till våren.

Resumés chefredaktör Viggo Cavling:
– Vi har gjort fyra säsonger Resumé i åttan och det har varit fantastiskt kul. Nu vill TV8 tjäna mer pengar och jag förstår att det är billigare att köpa in utländska dokumentärer. Samarbetet med TV8 har fungerat jättebra och alla på Söder Mälarstrand är mycket professionella och sympatiska. Det har gjorts mycket kul journalistik där.
– Vi har lärt oss otroligt mycket att göra programmet och speciellt Reklamjakten är jag jättestolt över. Claes de Faire är nu en etablerad och mycket rutinerad programledare. Den kompetensen ska vi fortsätta att utveckla. Exakt hur återkommer jag till snart. Rörlig bild kommer alltid att vara intressant. Den tekniska distributionsformen blir dock allt mer ointressant.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.